Monday, December 03, 2007

Tjockisar med högafflar,

För er som undrar, så hade jag träningsvärk idag. På morgonen var det värst, då man skulle försöka klä på sig. Hade dessutom ont i låren, därför var det extra jobbigt att ta sig uppför trapporna OCH nerför trapporna. Det är så att kaffeautomaten ligger på bottenplanen i skolan, så man får ta sig ner till bottenplanen för att få i sig kaffe. Eller jag har slutat med kaffe, istället dricker jag te och blåbär. Det kanske inte ger samma effekt som kaffe men det är iaf varmt och skönt. Det är alltid något.

Idag hade jag en heldags föreläsnings om "motiverande samtal". Det handlade då om i stort sätt, hur man hjälper männikor att uppnå en förändring genom samtal. Jag tyckte att det var ganska intressant. Vi fick då lära hos smått och gott hur man går till vägar, om man vill uppnå ett beteendeförändning.
Innan körde jag hårt med att var ärlig och säga som saker och ting är. Typ "Du är tjock. BANTA". Men tydligen så var inte det ett bra sätt. Man skulle få klienterna att ändra på sina beteenden på egen kraft, utan att någon går in och säga till vad man ska göra och inte göra. Ja, jag vet, det låter hur flummigt som helst. Om man nu ska göra allt själv, undar man varför ska man då ska gå till en hälsocoach. Man kan lika gärna stanna hemma och göra det på egen hand i så fall. Men man kanske inte alltid ser sina egna problem, eller man inte vet hur man ska göra för att uppnå sina mål eller man kanske har försökt innan men inte har lyckats hela vägen, då är det kanske skönt att få prata med någon och få hjälp på ens egna vilkor. Utan att det blir för mycket pekpinnar.

Det ska bli väldigt intressat att få sen jobba med det i framtiden. Under tiden får jag öva på människorna i min omgivning. Men jag är lite rädd för det. Rädd att de ska börja jaga mig med högafflar då. Inte för att det har hänt innan, men risken finns.

3 comments:

Ponte said...

Men då får du lite träning, man springer ruskigt snabbt när man jagas av folk med högafflar!

Hasan said...

Ponte: Ja, det är väl alltid bra med lite vardagsmotion. Det låter lite som att du har varit med om det själv? Alltså blivit jagad av en stor folkmassa med högafflar. Hahaha.

Ponte said...

Nejdå, bara en arg lillebror med högaffel, det gick bra...