Saturday, September 29, 2007

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people".

När en politiker gör något fel som uppmärksammans av medierna, så är hans/hennes karriär inom politik så gott som död. Iaf i många år framåt. Något sånt skulle aldrig kunna ske i något annat land. Och det är något jag verkligen älskar med det här landet. Vi svenskar tolererar inte sånt bland politiker. Och det ska vi inte heller göra. Man kan inte vara med och skapa en massa regler och sen inte själv följa de. Läste idag på svd.se att vänsterpartiet kräver Mats Odells (finansmarknadsminister) avgång.
Man blir så fascinerad över hur stor makt egentligen media har i vårt samhälle. Och att inse att det är de som sätter agendan. Om inte det va för medierna så skulle vi aldrig ha någon aning om vad som höll på att hända i Burma till exempel. Men nackdelen med allt det är att dagens nyheter svalnar snabbt och man går viddare till nästa händelse, och fokuserar på något annat. Känns då som att jobbet blir halv klart. Nu när mediernas intresse för Burman har börjat snabbt att svalna, hoppas jag att ändå det sker stora förändringar i landet.

1 comment:

Anonymous said...

Vi måste stödja vänsterpartiet och dess strävan att sätta stopp för denna plundrar gäng som från Reinfelds Täby till Odels Riksplan , strävar endast till att föra över det som vi alla äger tillsammans till att ägas av vänner och de finansiärer som stött deras valkampanj.
Vi är ingen bananrepublik om de borgerliga ledarna nu tror det.....
Jag skall nu in i vänsterns hemsida och stödja de !